Racuchy na maślance

Przepis na szybkie racuchy zrobione z dodatkiem maślanki. Są pyszne i naprawdę nieskomplikowane do zrobienia!

YouTube player

 

Składniki: (na ok. 15 szt.)

  • 1 jajko
  • 200 ml maślanki
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Przygotowanie:

  • Jajka roztrzep z maślanką, cukrem i szczyptą soli
  • Dodaj mąkę i sodę, wymieszaj do połączenia
  • Smaż na średnim ogniu na rumiano z obu stron
  • Podawaj posypane cukrem pudrem, z dodatkiem konfitury, owoców, jogurtu itp.

racuchy bez drożdży

racuchy na sodzie

6 komentarzy
najnowszy
najstarszy
Inline Feedbacks
View all comments