Każda gospodyni ma swój ulubiony przepis na pączki. Ze starego przepisu babci, pieczone czy mini pączki serowe? Zapraszam do zanurzenia się w moje ulubione przepisy na te słodkie puszyste ciacha.
PĄCZKI ZE STAREGO PRZEPISU BABCI
Cudowne, puszyste i mięciutkie, z piękna obrączką po usmażeniu. Przepis pochodzi od mojej babci, która dostała go na kursie kulinarnym jako młoda dziewczyna.
PĄCZKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO ZAPARZANEGO
To ciasto jest zupełnie inne od klasycznego, nieco inaczej smakuje i trochę inaczej się z nim pracuje. Pączki z niego zrobione wychodzą bardzo puszyste i mają piękna obrączkę po usmażeniu.
Przepis na te paczki jest chyba najbardziej klasyczny, z ciastem bardzo łatwo się pracuje i zawsze wychodzą z niego przepiękne pączki z obrączką.
Chcesz trochę odchudzić karnawałowe słodkości? Nic trudnego, wystarczy przygotowane pączki upiec w piekarniku, zamiast smażyć na głębokim tłuszczu.
Bez wyrabiania, bez długiego czasu potrzebnego na wyrastanie ciasta, czyli mini pączki serowe na sodzie. Zdarza mi się robić je jako słodką przekąskę nie tylko w okresie karnawału.
Zrobione z ciasta parzonego i podawane z sosem czekoladowym. Nie wymagają czasu na wyrastanie jak w przypadku tradycyjnych pączków
Zapraszam również do przeglądania pozostałych przepisów na pączki opublikowanych na Słodkim Blogu.