Brzoskwinie pod kruszonką

Przepis na ten deser jest tak banalnie prosty, ale to właśnie jego prostota daje tak niesamowity świeży i owocowy efekt. Polecam spróbować, najlepiej smakuje z lodami karmelowymi!

Czas przygotowania: 10 min

Czas pieczenia: ok. 15 min

Składniki:

  • 2 duże dojrzałe brzoskwinie

Kruszonka:

  • 1 pełna łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki mąki

Przygotowanie:

  • Składniki na kruszonkę zagnieć
  • Brzoskwinie przekrój na pół, usuń pestki i ułóż na blaszce rozcięciem ku górze
  • Na wierzch każdej połówki brzoskwini nasyp pokaźną ilość kruszonki
  • Zapiekaj przez ok. 15 min w temp. 180°C
  • Podawaj jeszcze ciepłe z lodami

brzoskwinie kruszonka

Dodaj komentarz

Maksymalny rozmiar zdjęcia: 4 MB. Drop file here