Przepis dosłownie na ostatnią chwilę, łatwy, szybki i nie wymaga użycia miksera!
Czas przygotowania: 55 min
Składniki: (na keksówkę 22×8 cm)
- 1 i 1/2 szklanki mąki (240 g)
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 3/4 szklanki cukru (160 g)
- 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- ok. 300 ml mleka (więcej niż szklanka)
- 1 łyżka miodu
- 1/4 szklanki oleju (60 g)
Przygotowanie:
- Wszystkie sypkie składniki połącz w misce
- Dodaj wszystkie mokre składniki i wymieszaj krótko tylko do połączenia
- Przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40-45 min (do suchego patyczka)
- Po ostudzeniu polej polewą czekoladową jak w tym przepisie lub roztopioną czekoladą