Lody bananowe – bez maszynki i bez cukru

Przepis na najprostsze lody pod słońcem. Do ich zrobienia potrzebne są tylko dwa składniki; zamrożone banany i odrobina mleka w proszku, po połączeniu otrzymujemy gładką, kremową konsystencję, taką jak w prawdziwych mlecznych lodach. Cukier jest niepotrzebny, naturalna słodycz z bananów wystarczy. Dla miłośników owoców pozycja obowiązkowa.

 

Subskrybuj kanał Słodki Blog na YouTube i obejrzyj film:
 

 

Składniki:
  • 2 banany
  • 1 łyżka mleka w proszku

Wykonanie:

Banany obieramy i kroimy na mniejsze części a następnie zamrażamy przez kilka godzin. Zamrożone kawałki owoców wrzucamy do blendera, wsypujemy mleko w proszku i blendujemy na gładką masę. Konsystencja lodów będzie trochę zbyt luźna więc trzeba je wstawić do zamrażalnika na 30-60 min. Lody bananowe gotowe, smacznego!

Zobacz więcej

Dodaj komentarz