Pyszne kruche ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Przepis jest niezwykle prosty i składa się tylko z trzech składników. Ciasteczka bardzo smakują dzieciom ale też są niezastąpione jako coś słodkiego do kawy lub herbaty.
Czas przygotowania: 30 min + 30 min chłodzenie
Czas pieczenia: 15 min
Składniki: (na jedną blaszkę ciasteczek)
- 110 g miękkiego masła
- 150 g mąki
- 60 g mleka skondensowanego słodzonego
Przygotowanie:
- Miękkie masło rozetrzyj w misce z mąką, tworząc kruszonkę
- Dodaj mleko i rozetrzyj szpatułką do uzyskania jednolitej masy
- Wstaw do lodówki na 30 min
- Rozwałkuj na cienki placek podsypując niewielką ilością mąki
- Wycinaj kształty i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 min (grzałka góra-dół)